top of page

Biografie

Mijn naam is Ted Willemsen.  In 1981 studeerde ik af aan de Stichting Academie Fysiotherapie te Amsterdam. Naast fysiotherapie specialiseerde ik mij in manueel therapie (methode SOMT), acupunctuur en podologie. Tijdens mijn leven was ik werkzaam in de praktijk voor fysiotherapie "De Nieuwe Keizers" aan de Nieuwe Keizersgracht 45 in het centrum van Amsterdam.  Als enthousiast voetballer, wielrenner en marathonloper heb ik mij altijd bijzonder geïnteresseerd in sportblessures.  Na mijn afstuderen in 1981 werd ik door een collega geïntroduceerd in de danswereld.  Een fascinerende beroepsgroep die het kunstenaarschap  combineert met sportbeoefening op het hoogste nivo.  Samen met mijn collega’s verzorg ik sindsdien de fysiotherapie en manueel therapie voor Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, het Internationaal Danstheater en een groot aantal kleinere dansgezelschappen. Afgezien van patiënten uit de danswereld wordt onze praktijk ook druk bezocht door een gevarieerd gezelschap van 'gewone' patienten uit het centrum van Amsterdam tot acteurs, operazangers, musici en (top)sportbeoefenaars, waaronder bijvoorbeeld de Olympische roeiploeg.


Naast  mijn werk in de praktijk was ik als docent anatomie en blessurepreventie verbonden aan een groot aantal dansopleidingen in Nederland. Tevens verzorgde ik anatomielessen en lezingen voor yogadocenten, sportinstructeurs, studenten geneeskunde  en personal trainers. Deze lezingen worden gegeven aan de hand van mijn boek  ‘anatomie en blessures’  dat in 2005 werd gepubliceerd.  Mijn doelstelling bij het geven van deze lessen en lezingen is het verbeteren van de communicatie tussen de medische of paramedische behandelaars van geblesseerde atleten en hun trainers of coaches.  


In de toekomst zal aan deze website foto’s en filmpjes met oefentherapie worden toegevoegd. Aan de hand van de in mijn boek  ‘anatomie en blessures’  beschreven blessures kunnen dan oefeningen worden bekeken die gebruikt kunnen worden bij het herstel en de revalidatie.

ted1.gif
TedWillemsen_logo_RGB_3.png

De Nieuwe Keizers

Voor het maken van afspraken voor behandelingen fysiotherapie, manueel therapie en podologie kunt de praktijk

telefonisch bereiken op nummer: 

020 - 623 18 33 (werkdagen 9:00 - 14:00 uur).

Ook kunt u dit e-mailadres gebruiken: 

info@denieuwekeizers.nl.

Op werkdagen wordt uw e-mail binnen 24 uur beantwoord.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Contactgegevens

Voor informatie over het boek 

'anatomie & blessures' kunt u een e-mail sturen naar info@tedwillemsen.nl

 

De meeste informatie over deze onderwerpen kunt u echter zelf op deze website vinden wanneer u doorklikt naar 'anatomie'.

bottom of page