top of page

Anatomie

Op 1 september 2005  is mijn boek ‘anatomie en blessures’  verschenen. Dit boek, voorzien van een voorwoord van Jirí Kylián, wordt als lesboek gebruikt voor de anatomielessen op de dansacademies in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Tilburg en Arnhem en op yoga opleidingen in Amsterdam en Utrecht.

In de eerste twee hoofdstukken wordt aan de hand van meer dan 150 prachtige illustraties van Mildred Douglas de anatomie van het bewegingsapparaat besproken. Om de leesbaarheid te bevorderen zijn de  Latijnse benamingen van de anatomische structuren steeds voorzien van een Nederlandse vertaling.

Hoofdstuk 3 behandelt de theorie van de weefselbeschadiging en het herstel van de verschillende weefselsoorten in het algemeen. Hierbij wordt ruim aandacht besteed aan de voorwaarden voor het herstel en aan factoren die de genezing kunnen belemmeren.

In hoofdstuk 4 tot en met 10 wordt dieper ingegaan op de meest voorkomende sport- en dansblessures, zoals ik deze in mijn praktijk voor fysiotherapie en manueel therapie dagelijks behandel. In simpele taal wordt ruim aandacht besteed aan de oorzaken, de symptomen en het verloop van het herstel van deze blessures. Dit 250 pagina’s tellende, zeer informatieve, boek hoort thuis op de boekenplank van elke sportinstructeur, dansleraar en yogadocent!

Het boek ‘anatomie en blessures’ is niet verkrijgbaar in de boekhandel. U kunt het boek bestellen door linksboven op deze pagina te klikken op ‘direct bestellen’. De prijs van het boek bedraagt € 35,00 (d.i. exclusief  € 4,00 verpakkings - en verzendkosten).

Het is ook mogelijk het boek te bestellen bij de praktijk voor fysiotherapie "De Nieuwe Keizers", op de Nieuwe Keizersgracht 45, 1018 VC Amsterdam. U kunt het boek dan zelf bij de receptie ophalen en u betaalt dan geen verzendkosten. De receptie is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 14.00 uur  op nummer 020 - 623 18 33.

Anatomielessen voor studenten
TedWillemsen_logo_RGB_3.png

De Nieuwe Keizers

Voor het maken van afspraken voor behandelingen fysiotherapie, manueel therapie en podologie kunt de praktijk

telefonisch bereiken op nummer: 

020 - 623 18 33 (werkdagen 9:00 - 14:00 uur).

Ook kunt u dit e-mailadres gebruiken: 

info@denieuwekeizers.nl.

Op werkdagen wordt uw e-mail binnen 24 uur beantwoord.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Contactgegevens

Voor informatie over het boek 

'anatomie & blessures' kunt u een e-mail sturen naar info@tedwillemsen.nl

 

De meeste informatie over deze onderwerpen kunt u echter zelf op deze website vinden wanneer u doorklikt naar 'anatomie'.

bottom of page